неділю, 28 січня 2018 р.

Заходи щодо відзначенння 100-річчя подій Української революції 1917-1920 рр.

     З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України і військової звитяги захисників рідної землі, визнання історичного значення подій, пов'язаних з визвольною боротьбою початку XX століття та утвердженням української державності у формі Української Народної Республіки, Української Держави і Західноукраїнської Народної Республіки в НВК "ЗШ І-ІІІ ст -ДНЗ" с.Березна було проведено ряд заходів  по  відзначенню 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років та вшанування пам’яті її учасників.
    Учні  НВК  виготовили та використовували на уроках історії  картки ілюстративного проекту "100 облич Української революції", котрий знайомить із біографіями сотні видатних українців тієї доби.  Проект підготував Український інститут національної пам'яті.    
     За словами розробників, матеріали можна використовувати на уроках історії України в старших класах: під час вивчення тем, присвячених Українській революції 1917-1921 років, для підготовки до ЗНО, при проведенні тематичних виховних годин, Тижня історії, історичних, краєзнавчих фестивалів.
Переглянути та завантажити ілюстративний проект “100 облич Української революції” можна за посиланням.

     Під час вивчення теми "Які події називають Українською революцією",  учні 5 класу підготували біографічні доповіді про учасників революції. На закріплення навчального матеріалу учні зіграли у вікторину “Швидкість має значення” із застосованям  двостороніх карток . Вчитель зачитував  з поля-резюме коротку інформацію про діяча, демонструючи фото та запитував , про кого йдеться. Хто з учнів першим вигукнув правильну відповідь, той отримував картку та зачитував довідку з поля-біографії.
 Учням 10-11 класів було презентовано веб сторінку та інтерактивну карту Української революції 1917-1920 років.
   На веб-сторінці зібрані основні відомості про етапи Революції, видатних діячів, тогочасні фото, документи.

Адреса сайту “Українська революція: 100 років боротьби”: unr.memory.gov.ua   

  


Немає коментарів:

Дописати коментар